(+40) 786-356-361 (021) 313-64-33
Luni - Vineri: 08:00 - 21:00 Sâmbătă: urgențe

Terapii cu toxină botulinică

Injectarea de toxină botulinică este tehnica de elecție pentru corectarea ridurilor din etajul facial superior (frontal, glabelă (între sprâncene), unghiul extern al ochiului(„laba gâştii”). Ridurile dispar la câteva zile post procedură şi post reapărea, de cele mai multe ori reduse față de momentul inițial, la luni, chiar 1 an după injectare. Este din ce în ce mai utilizată şi pentru alte zone faciale, chiar la nivelul gâtului, pentru amelioarea contractilității musculare din aceste zone şi îmbunătățirea aspectului. Injectarea a mici bolusuri de toxină botulinică este o tehnică extrem de valoroasă pentru tratamentul hiperhidrozei (a transpirației excesive) la nivelul axilei, palmar sau plantar, cu blocarea sudorației şi corectarea acestei probleme extrem de neplăcute.

Injectarea cu Toxina botulinică A produce relaxare musculară acţionând la nivel muscular (al joncţiunii neuro-musculare) prin blocarea eliberării mediatorului chimic acetilcolina din terminaţiile nervoase. Relaxarea musculară este temporară, iar revenirea la starea iniţiala este graduală. Efectul începe sa apară precoce, la 3-4 zile post-injectare si este maximal la 1-2 sătămâni. Intervalul de timp între injectări este specific fiecărui pacient în funcţie de răspunsul individual şi nu ar trebui să fie mai mic de 16 săptămâni, în medie este de aproximativ 6 luni. În cadrul hiperhidrozei axilare, toxina poate inhiba, temporar, secreţia glandelor sudoripare. Studiile clinice au demonstrat un efect optim pentru 4-7,5 luni în cadrul hiperhidrozei axilare, iar circa 30% din pacienţi vor mai prezenta efectul după 1 an.

Existenţa oricărei boli sistemice sau locale/dermatologice este notată în cadrul consultaţiei inițiale, precursoare şedinţei de injectare şi apoi este completată fişa medicală a pacientului. Unele dintre boli reprezintă contraindicații absolute, interzicând injectarea, altele sunt doar contraindicații relative, impunând precauții suplimentare în actul injectabil.

Reacțiile adverse ale procedurilor de injectare cu toxina botulinica sunt minime, cele mai multe sunt limitate la locul injectării precum, arsură/durere, tumefiere, eritem, sensibilitate, sângerare, prurit, infecţie, rar poate să apară cefalee (durere de cap), anxietate, asimetrii faciale, reducerea neuniformă a ridurilor, reacţii de hipersensibilitate imediată (urticarie, edem, anafilaxie), blefaroptoză, fotofobie etc. Acestea din urmă extrem de rar.

În practica dermatologică/chirurgicală, pentru uzul estetic, în scopul reducerii ridurilor, nu s-au notat reacţii adverse importante. Tehnica este una utilizată pe scară internațională, de mulți ani, cu cercetare susținută şi dezbateri în cadrul în cadrul simpozioanelor, extrem de valoroasă, prin eficacitate, pentru tratamentele antiaging/antirid.

Terapii cu acid hialuronic

Acidul hialuronic este o substanţă prezentă în mod natural la nivelul organismului uman şi la niveul pielii (derm) în particular. Acidul hialuronic utilizat în terapiile injectabile este de origine non-animală, obţinut printr-un elaborat proces de sinteză; este pur din punct de vedere microbiologic şi ambalat în seringi sau flacoane sterile. Are consistenţă de gel şi poate fi crosslinkat (reticulat) sau noncrosslinkat (non-reticulat), cu sau fără anestezic (lidocaină).

Gelurile vâscoeleastice de acid hialuronic crosslinkat sunt destinate corectării şanţurilor nazogeniene, a liniilor fine, a ovalului facial sau augmentării parţiale sau integrale a buzelor. Efectele sunt imediate şi rezistă în timp între 6 şi 18 luni în funcţie de factori precum: tipul de piele, severitatea ridurilor, zona de injectare, cantitatea injectată etc. Utilizarea acidului hialuronic non-reticulat singur sau combinat cu fracţiuni cross-linkate este util pentru imbunatăţirea calităţii pielii şi corectarea cearcănelor. Există şi molecule moderne, cu autocrosslinkare la nivelul țesutului, extrem de utile şi versatile în refacerea volumetriei faciale. Biorevolumetria facilă cu refacerea ovalului feței este o preocupare importantă în acest moment. O dată cu înaintarea în vârstă toate structurile începând cu tegumentul şi ajungând până la regiunea osoasă a feței au de suferit, cu descinderea spre regiunea inferioară şi crearea triunghiului inversat (cu baza inferioară), conferind aspectul „lasat” al feței. Utilizând acid hialuronic crosslinkat şi/sau non crosslinkat putem contribui la refacerea aspectului facial în regiuni precum pomeți, zona zigomatică inferioară, zona mandibulară, menton. Un alt aspect al terapiilor cu acid hialuronic este reprezntat, actual, de biorevitalizare şi stimularea regenerării celulare utilizând acid hialuronic, la care se pot adăuga alte substanțe precum vitamine, enzime, oligoelemente, etc. introduse în acest mediu vehicul.

Istoricul medical al pacientului este deosebit de important pentru stabilirea indicației de injectare. Patologiile asociateale pacientului, sistemice sau ale pielii, sunt cele pe care medicul le are în vedere, cu interzicerea procedurii sau adoptarea unor precauții suplimentare.

Este o tehnică minim-invazivă, cu durere redusă şi se efectuează după aplicare topică de substanță anestezică. Efectul este vizibil imediat, fără precauții ulterioară şi durabil în timp între 6 luni şi un an.

Sunt descrise rar, reacţii locale, la locul injectării, precum: eritem/înroşire, echimoze sau vanătăi, durere sau prurit uşor, ce dispar într-o perioadă cuprinsă între 24 ore şi 8 zile (în medie 72 ore); pot apărea induraţii, granuloame sau noduli ce persistă între 15 zile şi 3 luni; extrem de rar se notează cazuri de colorare reversibilă a zonei de injectare, iar foarte rar necroză prin injectare intravasculară.

Este o procedură extrem de valoroasă, bine cunoscută în prezent, încă în expansiune ştiințifică, cu actualizarea moleculelor, ale cărei rezultate sunt rapid vizibile şi fără incidente neplăcute asociate injectării.

Terapie Volite

Juvederm Volite este noul acid hialuronic de hidratare pe termen lung, din cadrul tehnologiei Vycross a firmei Allergan, unui dintre cei mai mari producători farmaceutici din lume. O singură procedură corectează ridurile fine, hidratează pielea în profunzime, păstrându-i elasticitatea naturală timp de 9 luni.

Acest nou produs a fost special creat pentru o hidratare în profunzime a pielii, conferindu-i elasticitate și catifelare. Produsul este destinat pacienților care doresc o îmbunătățire vizibilă a calității pielii de pe față, gât, decolteu și mâini.

Ca rezultat al tehnologiei Vycross, tratamentul cu Juvederm Volite are efectul unui lifing. Substanța injectată acționează prin creșterea densității straturilor epidermice, hidratând pielea în profunzime, efecul imediat fiind de prospețime și rejuvenare, care durează timp îndelungat.

Juvederm Volite este singurul produs care acționează pe o perioadă de până la 9 luni, după o singură procedură, efectul fiind vizibil imediat. Injectarea cu Volite se efectuează cu un ac foarte fin, dintr-o nouă generație de dispositive medicale, fapt care garantează confortul în timpul procedurii, dar și reducerea considerabilă a riscului apariției hematoamelor.

Efectul revoluționar al acestui Acid Hialuronic constă și în conținutul de lidocaină regăsit în formula Juvederm, care și aceasta ajută la asigurarea unui grad ridicat de confort în timpul injectării. Procedura este minim invazivă, cu o perioadă foarte scurtă de recuperare. Dacă, de exemplu, acidul hialuronic poate fi regăsit în numeroase produse de hidratare a pielii, substanțele din gama Juvederm sunt singurele care ajută, de fapt, la refacerea acidului hialuronic din straturile epidermice, ajutând astfel la redarea elasticității naturale, a fermității și a tonusului pielii.

O singură injectare cu Juvederm Volite este suficientă pentru un ten vizibil întinerit și proaspăt până la 9 luni.

Pentru că deja te-am obișnuit ca la SkinMed Clinic- Centrul de Excelență în Dermatologie să găsești medici specialiști cu o vastă experiență care îmbină cercetarea, prevenția și tratamentul cu aparatură medicală și produse de ultimă generație, te așteptăm să faci cunoștință și cu ultima inovație pentru calitatea pielii: Juvederm Volite.