(+40) 786-356-361 (021) 313-64-33
Luni - Vineri: 08:00 - 21:00 Sâmbătă: urgențe
Title Image
Home  /  Mezoterapie corporala

MEZOTERAPIA, reprezintă o tehnică extreme de valoroasă ce presupune introducerea la nivelul staturilor profunde ale tegumentului a unor sunstanțe cu effect terapeutic. Are o mare aplicabilitate practică, nu doar în procedurile faciale, fiind de mare utilitate în cadrul terapiilor corporale de remodelare (prin infiltrația lipolitica dar și microimjecții dermice în scopul redobandirii fermității), terapia locală a vergeturilor (atat roșii cat și albe) prin microbolusurile de ingrediente active ce sunt inductori ai redobandirii fermității cutanate. Laxitatea cutanată la nivel corporal poate fi ușor combătută prin această tehnică, microinjecțiile induc microtraumă și asigură aportul nutritiv cu activarea proceselor de sinteză, cu redobandirea fermității cutanate. Pentru fiecare dintre aceste probleme medicul curant întocmeşte un protocol terapeutic, cu descrierea substanţelor utilizate, numărul total al şedinţelor şi periodicitatea acestora. Pentru terapiile corporale sent necesare 7-10 ședințe, spațiate între 10-14 zile.  Sedința durează între 30-60 minute, în funcție de regiunea tratată și se realizează sub anestezie locală. Efectele sunt evidente după primele 2-3 ședințe iar la sfarșitul  unei cure terapeutice se observă o o îmbunătăţire evidentă a problemei de rezolvat, apreciată atat subiectiv, cât şi obiectiv.  Terapiile de remodelare corporală, trebuiesc integrate într-un context terapeutic global,ce include alte proceduri asociate fiind indicațiile cu privire la stilul de viață și efortul fizic susținut. Toate acestea, coroborate, asigură cele mai bune efecte, cu ștergerea aspectului de coajă de portocală, îmbunătățirea texturii și calității cutanate.

Prin această tehnică s-au obținut rezultate deosebite și în  adipozitățile localizate precum excesul localizat sau formațiuni (lipoame). Si în acest caz avem nevoie de o cură completă de terapie, similară tratamentului corporal, utilizand un cocktail specifil de substanțe cu efect lipolitic, ce se injectează profund la nivel hypodermal preponderant.  Sedinte de întreținere fiind necesare și în această situație, dar periodicitatea acestora este largă, la aproximativ 1 an.

Mezoterapia are riscuri minime, iar efectele adverse sunt reduse; pot apărea mici vânătăi, sau hematoame în zonele cu laxitate, roşeaţă, durere locală, senzaţii de arsură, mâncărime sau o reacţie alergică minoră locală. Extreme de rar s-au notat reacții alergice, în special pentru pacienții cunoscuți cu antecedente. Este o procedură extreme de utilă, ce poate fi inclusă în în cadrul protocoalelor terapeutice corporale.