(+40) 786-356-361 (021) 313-64-33
Luni - Vineri: 08:00 - 21:00 Sâmbătă: urgențe
Title Image
Home  /  Examinare tricoscopică

Tricoscopia sau video-dermascopia scalpului este o nouă metodă imagistică pentru diagnosticul căderii părului ce constă în analiza digitală computerizată a foliculilor piloși de la nivelul scalpului dar și sprâncenelor sau genelor, fiind singura metodă paraclinică de diagnostic care este lipsită de orice fel de invazivitate (durere) sau efecte adverse pentru pacient.

Această metodă imagistică paraclinică este un ajutor complex pentru medicului dermatolog în diagnosticarea corectă și precoce a tipului de alopecie (cădere a părului) cu posibilitatea de inițiere cât mai rapidă a tratamentului corespunzător în funcție de maladia identificată.

Imaginile captate repetiv în anumite suprafațe, sunt mai departe stocate în baza noastră de date pentru a fi analizate amânunțit de către specialiști în domeniul problemelor scalpului și pentru a fi re-analizate comparativ – în dinamică – după fiecare sedință de tratament, în funcție de decizia medicului curant. Schemele și capturile preluate sunt trimise pentru second-opinion și analiză în cadrul unor  laboratoare din străinătate (Germania) specializate în astfel de afecțiuni ale căderii părului  prin intermediul Trichovision-TrichoLab, astfel existând în permanență o monitorizare corespunzătoare a rezultatelor tratamentului.  In urma examinării se eliberează un raport medical, ce include date statistice concludente cu privire la numărul, tipul foliculilor piloși și a firelor de păr, pentru un diagnostic de acuratețe. Este un instrument extrem de util în diagnosticul și monitorizarea răspunsului terapeutic. Este o metodă de diagnostic recomandată și persoanelor fără antecedente de boli ale scalpului care au început să observe o accentuare a căderii firelor de păr în ultima perioadă, fiind capabile să ofere informații despre aspectul, numărul, tipul și viabilitatea firelor de păr cât și despre riscul transformării în pierderi permanente ale  părului din zonele respective.