(+40) 786-356-361 (021) 313-64-33
Luni - Vineri: 08:00 - 21:00 Sâmbătă: urgențe
Title Image
Home  /  Tratament cearcăne

Zona pleoapelor inferioare, prin localizarea centrala al acestora, este extrem de importanta pentru aspectul global al fetei. Pentru corectarea acestei probleme anamneza, examenul local si patologiile asociate sunt deosebit de importante. Optiunile terapeutice sunt multiple, sigure si extrem de eficiente daca sunt indicate si efectuate de personal medical calificat.

Cel mai frecvent, aparitia cearcanelor este determinata genetic, ȋn contextul anatomiei particulare a zonei periorbitale (relief osos, circulatie periferica locala, tegument supraiacent). Extrem de importante ȋn aparitia si agravarea acestei probleme sunt aspecte legate de stilul de viata precum stresul, oboseala (lipsa/somnul insuficient), fumatul, consumul cronic de alcool sau carente alimentare ȋn principal prin modificarile circulatorii dar si ale tegumentului zonei respective. Varsta este un alt factor implicat în aparitia acestor modificari. O data cu trecerea anilor tegumentul, dar si structurile de sub acesta, sufera transformari importante observabile ȋn mod special ȋn zona ochilor. De asemenea sunt descrise si afectiuni cutanate (eczeme, alergii, atopie) dar si ale altor organe (ficat, rinichi, tiroida, congestive nazala), chiar si unele medicamente administrate, ce au ca manifestare cearcanele. Astfel, pentru evaluarea acestei probleme, pacientul trebuie sa se adreseze medicului specialist, pentru o evaluare clinica si biologica corecta si completa, care sa stabilieasca contextului aparitiei acestora.

Prin “cearcane” pacientul poate descrie hiperpigmentarea (aspectul brun al pleoapelor, constitutonal sau patologic), depresiune (sant lacrimal vizibil) sau proeminete/”pungi” (uneori cu patologii asociate, precum cele renale). Pentru fiecare dintre aceste modificari tratamentul este individualizat, personalizat fiecarui pacient, iar efectul este maximal.

Depresiunea (santul lacrimal vizibil) este cea mai frecventa modificare întalnita la nivelul pleopelor inferioare ce poate fi corectata cu rezultate deosebite prin umplere cu acid hiluronic. Este procedura unica, ce dureaza 30 minute, iar efectul este imediat si durabil în timp pâna la 1 an. Este lipsita de riscuri daca este efctuata de personal medical calificat.

Hiperpigmentarea este, în principal, datorata vizibilitatii tesuturilor profunde prin transparenta tegumentului, în aceasta zona tegumentul fiind extrem de subtire. Terapia de umplere cu acid hyaluronic este ideala în aceasta situatie, prin interpunerea acidului hialuronic efectul de transparenta se atenueaza. Exista situatii în care hiperpigmentarea este primar cutanata (a pielii), iar în acest caz, sunt tratabile prin terapii depigmentante topice, peeling superficial sau mezoterapie. Sunt necesare mai multe sedinte, aproximativ 5, numarul acestora este indicat de catre medic. Efectele se observa dupa primele 2-3 sedinte, injectarea este nedureroasa, modificarile constau ȋn amelioarea calitatii pielii si/sau depigmentare. Prin acesta procedura se introduc la nivelul pielii, un cocktail de substante active, vitamine, coenzime, substante tensoare (de fermitate), agenti depigmentanti, etc. În cabinetul medicului specialist se pot efectua si tratamente de depigmentare laser, peeling, sau creme cu aplicare locala.

Exista si pacienti ce prezinta atât sant vizibil cât si hiperpigmentare, iar abordarea este una speciala, umplerea cu acid hialuronic este, de cele mai multe ori, subsidiara corectarii hipercromiei. De aceea este nevoie de examen local riguros si tehnica specializata pentru a avea un efect maximal sustinut în timp.

În anatomia globala a fetei, aceasta zona este dosebit de importanta, iar corectarea cearcanelor este un deziderat pentru obtinerea unui aspect facial frumos!