(+40) 786-356-361 (021) 313-64-33
Luni - Vineri: 08:00 - 21:00 Sâmbătă: urgențe
Title Image
Home  /  Tratament laser Vbeam

TRATAMENT CU LASER VBEAM

Vbeam – Perfecta Pulsed Dye Laser 595 nm

Pulsed Dye Laser este un laser ce folosește o lungime de undă de 595 de nm, care țintește hemoglobina, principalul cromofor din vasele de sânge.

Acest tip de laser este folosit de peste 15 ani  în tratarea diferitelor afecțiuni vasculare, însă tehnologia actuală și modelele mult îmbunătățite oferă  eficacitate și siguranță mult crescută  pentru tratamentele diferitelor afecțiuni, cum ar fi rozaceea, angioame, telangiectazii și venectazii (vene dilatate de la nivelul picioarelor), echimoze, etc.

Rozaceea este o boală inflamatorie cronică, ce afectează un număr foarte mare de indivizi, atât femei cât și bărbați, în special cei cu piele deschisă la culoare. Vârsta de debut a acestei  afecțiuni este în jur de 30 ani, cu agravare progresivă, ajungând în stadiile finale să determine apariția fimelor (hipertrofierea diferitelor regiuni anatomice- nas, frunte, bărbie, etc).  Rozacee se manifestă în stadiile inițiale prin apariția de eritem difuz, la început tranzitor ( apare și dispare), ulterior permanent,  urmată de dilatarea permanentă a vaselor superficiale cutanate – telangiectazii, atât din obraji cât și din alte zone ale feței.

Tratarea afecțiunilor vasculare, rozacee, angioame – mici leziuni cutanate care se formează prin proliferare vasculară, este destul de dificilă în majoritatea cazurilor, având în vedere că există puține metode terapeutice care să ofere  rezultate corespunzătoare și care să nu aibă reacții adverse severe. Laser terapia cu lasere care să fie special destinate leziunilor vasculare, cum este Pulsed Dye Laserul-  este una dintre metodele cu cele mai puține reacții adverse și cu rezultate imediate.

Procedura laser este una  care nu necesită pregătire anterioară a pacientului, este o procedură aproape lipsită de durere (mic disconfort local sau ușoară senzație de căldură). Restricțiile ulterioare sunt limitate și se rezumă la cel mult 1-2 zile post tratament.

Sunt necesare mai multe ședințe, durata unei ședințe fiind în medie de câteva minute, iar numărul total de pulsații se stabilește în funcție de mărimea  ariei anatomice tratate.  Se poate observa ameliorare dupa prima ședință (în cazul leziunilor superificiale) și după 3-4 ședințe în cazul leziunilor profunde (angioame de tip port wine stain- angioame asemănătoare unei pate de vin).  Numărul total al ședințelor este stabilit de medicul dermatolog în funcție de tipul leziunilor și în funcție de răspunsul pacientului la tratament.

Vbeam Pulsed Dye Laser este un laser care nu are  alte efecte adverse, nu „iradiază”, nu provoacă arsuri.

Deși inițial a fost realizat pentru tratarea problemelor vasculare utilitatea acestui laser a fost dovedită și în multe alte afecțiuni, printre care acnee (în special inflamatorie) și cicatrici post acnee, echimoze post intervenții chirurgicale sau proceduri cosmetice.