Transpirația abundentă vă cauzează neplăceri? Astăzi, avem la îndemână soluții medicale sigure pentru a o neutraliza. Astfel, veți puteți uita de disconfort și senzațiile neplăcute!
Hiperhidroza
(transpirația excesivă)
tratament cu toxină botulinică
Cui ne adresăm?
Femeilor și bărbaților care suferă de transpiraţie excesivă la nivel axilar, palme, plante (tălpi), frunte.
De ce să alegeți experții SKINMED®?
Pentru că aici puteți beneficia în deplină siguranță de soluția terapeutică ideală pentru hiperhidroză, și anume toxina botulinică injectată la nivelul zonelor afectate.
Toxina botulinică este mult mai accesibilă ca preț decât ați crede.
Doar 10 minute de tratament, cu rezultate ce se mențin până la 6 luni
Bărbații apelează în număr din ce în ce mai mare cu încredere la toxina botulinică
Terapie injectabilă sigură, fără efecte adverse nedorite
Ce este hiperhidroza și cum se stabilește diagnosticul în SKINMED®?
Hiperhidroza este numele științific pentru transpirația excesivă, greu de controlat, ce afectează până la 5% din populație. Hiperhidroza se poate manifesta în zone precum axilele, palmele și tălpile, dar și față, scalp, zone inghinale și regiunea inframamară. Cel mai frecvent este o afecțiune cronică idiopatică. Totuși, afecțiunile medicale secundare sau medicamentele ar trebui excluse. Diagnosticul se stabileşte anamnestic (în urma discuţiei cu pacientul) şi prin examinarea clinică directă a zonei afectate. Este recomandat să apelați la medicul specialist deoarece acesta vă poate recomanda analize de sânge, urină sau alte analize de laborator pentru a vedea dacă transpirația este cauzată de o altă afecțiune medicală, cum ar fi o tiroidă hiperactivă (hipertiroidism) sau glicemie scăzută (hipoglicemie).
Testul de hipersudorație
Pentru evaluarea corectă a gradului de severitate se poate face testul de hipersudorație cu iod, prin care se determină o hartă sudorală, de culoare neagră.
Cum se procedează?
Pe piele se aplică iod și se așteaptă până la uscare. Apoi, peste iodul uscat se presară amidon de culoare albă. Transpirația apare ca fiind de culoare albastru închis-neagră. Acest test se utilizează pentru inițierea tratamentului în cele mai bune condiții.
Cum funcționează toxina botulinică în hiperhidroză?
Toxina botulinică este un relaxant muscular injectabil, ce blochează semnalele chimice de la nervii care stimulează glandele sudoripare. Tratamentul va funcționa local, numai pe zonele corpului care au fost injectate.
Medicii EXPERȚI în tratamentul hiperhidrozei
Experiența și tehnologia SKINMED®, pentru rezultate impecabile!
Avantaje SKINMED®
Peste 19000 de pacienți tratați în clinică
Peste 300 pacienți noi în fiecare lună
Peste 20000 tratamente anual
Alte tratamente care v-ar putea interesa
Întrebări frecvente
Ce este transpirația?
Transpirația este o soluție salină diluată (deci apă cu sare), produsă de glandele sudoripare. Aceste glande, deși distribuite pe toată suprafața pielii noastre, sunt cele mai numeroase pe axile, palme și tălpi.
Cum ne afectează hiperhidroza?
În urma unor studii, s-a raportat că hiperhidroza are consecințe extinse asupra imaginii de sine a participanților. Majoritatea indivizilor au afirmat că au o stimă de sine scăzută ca urmare a hiperhidrozei.Mai mult decât atât, hiperhidroza afectează toate aspectele vieții unui pacient, efectele psiho-sociale jucând un rol central, sugerând că terapia farmacologică singură ar putea să nu răspundă tuturor nevoilor pacientului. O abordare integrată, care să includă diverși profesioniști din domeniul sănătății, cum ar fi psihiatri și consilieri, ar fi esențială în abordarea deficiențelor psihosociale asociate cu hiperhidroza.
Cum se manifestă hiperhidroza sau hipersudorația?
Pacienții cu hiperhidroză focală primară dezvoltă în general simptome în copilărie sau adolescență, care persistă pe tot parcursul vieții. Pacienții au simptome focale cel mai adesea localizate în palme, tălpi și axile. Mai rar, hiperhidroza focală primară poate afecta scalpul și fața sau alte locuri.
Forma localizată de boală este caracterizată prin transpiraţia abundentă la nivel axilar, palme, tălpi, frunte. În acest caz, cel mai frecvent implicate în declanşarea excesului sudoral sunt emoţiile pozitive sau negative sau chiar stresul generalizat.
Pacienții cu hiperhidroză axilară raportează macerarea pielii și colorarea hainelor. Hiperhidroza palmară duce adesea la teama de a strânge mâinile și de a murdări hârtiile sau alte obiecte, iar pacienții pot avea dificultăți în activitățile de lucru sau recreative care necesită o prindere uscată.
Care sunt soluțiile terapeutice împotriva hiperhidrozei?
Tratamentul hiperhidrozei începe de cele mai multe ori cu antiperspirante. Dacă acestea nu ajută, poate fi necesar să încercați diferite medicamente și terapii. În cazurile severe, medicul dumneavoastră vă poate sugera o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta glandele sudoripare sau pentru a deconecta nervii legați de producerea transpirației excesive.Cea mai eficientă metodă de a opri hipersudorația este injectarea toxinei botulinice la nivelul axilelor, palmelor sau plantelor.