Nu lăsați nici o leziune facială nescanată! În felul acesta puteți preveni boli incurabile și vă puteți salva viața.
Cui ne adresăm?
Fiecăruia dintre dumneavoastră atunci când, la nivelul feței, prezentați alunițe congenitale (din mica copilărie) sau apărute în timp, atunci când vă doriți un diagnostic corect și vreți să aflați ce opțiuni de tratament există pentru a îndepărta în siguranță și fără cicatrici reziduale leziunea de la nivelul feței. Alunițele faciale pot fi de culoarea pielii, în relief, iar altele pigmentare (brune sau brun-negre) plane sau în relief. În timp, pot suferi modificări, unele fiziologice, iar altele semnale de alarmă ce impun prezentarea urgentă la medic. Deopotrivă, orice leziune pigmentară nou apărută impune prezentarea la medicul specialist dermatolog pentru un diagnostic corect.
În SKINMED®, expertiza medicilor și tehnologia de ultimă generație sunt garantul atât al diagnosticului corect, cât și al celor mai bune opțiuni de tratament. Pentru că ne dorim pacienți sănătoși și fericiți!
De ce să alegeți experții SKINMED®?
Pentru că aceștia au toate resursele pentru ca pielea dumneavoastră să fie sănătoasă și frumoasă! Pentru ei, frumusețea înseamnă sănătate! Experții SKINMED® sunt specializați în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pielii, având la dispoziție cele mai eficiente tehnologii de diagnostic și tratament, pentru a obține cele mai bune rezultate în deplină siguranță pentru pacient. Expertiza acestora este cea care garantează acuratețea diagnosticului, cel mai important pas în relația medic-pacient. În urma diagnoscticului de certitudine pot fi alese cele mai bune metode de tratament. Opțiunile pot fi multiple – îndepărtarea cu cele mai noi tehnologii laser sau prin metodele chirurgicale atunci când experții Skinmed consideră obligatorie evaluarea histopatologică pentru un diagnostic corect.
Beneficiile diagnosticului și tratamentului alunițelor în SKINMED®
Ce sunt alunițele faciale și de ce apar acestea?
Alunițele faciale sunt o afecțiune comună a pielii, ce poate apărea pe orice parte a feței. Acestea reprezintă excrescențe mici, ridicate, pigmentate pe piele. Majoritatea alunițelor nu sunt dureroase și nu provoacă mâncărimi, dar unele se pot irita sau sângera dacă sunt frecate sau zgâriate, caz în care este recomandat să faceți o vizită la medic. Deși majoritatea alunițelor sunt benigne și inofensive, unele pot fi monitorizate sau îndepărtate din motive medicale sau cosmetice. Este recomandat să consultați un medic cu experiență, cum sunt cei din echipa SKINMED®, pentru o evaluare corectă.
Ce tehnologii de diagnostic se utilizează în SKINMED®?
Experiența specialiștilor noștri și tehnologiile utilizate fac posibilă acuratețea diagnosticului, cel mai important pas în relația medic-pacient. În SKINMED®, folosim tehnologia FOTOFINDER ATBM, aparat integrat de scanare corporală, pentru monitorizarea alunițelor cu risc, asistat de inteligență artificială. Acesta poate indica medicului care sunt leziunile ce trebuie analizate și excizate sau monitorizate cu atenție în continuare.
Medicii EXPERȚI în diagnosticul și tratamentul alunițelor
În SKINMED®, găsiți medici specialiști cu o vastă experiență, ce operează cu cele mai noi rezultate ale cercetării medicale privitoare la prevenție și tratament, utilizând aparatură medicală și produse de ultimă generație. Vă așteptăm să faceți cunoștință cu medicii noștri pentru un tratament personalizat necesităților dumneavoastră!
Experiența și tehnologia SKINMED®, pentru piele cu aspect impecabil!
Avantaje SKINMED®
Experiență
- Peste 19.000 de pacienți tratați în clinică
- Peste 300 pacienți noi în fiecare lună
- Peste 3.500 pacienți noi anual
- Peste 20.000 tratamente anual
Acreditări
- Centru de Expertiză în Diagnosticul și Tratamentul Cancerelor de Piele acreditat FOTOFINDER
- Centru de expertiză în tratamente laser acreditat ALMA LASER
- Centru de expertiză în Estetica și Injectologia Medicală acreditat ALLERGAN
Siguranță
- Doar tehnologii de top acreditate mondial
Alte tratamente care v-ar putea interesa
Întrebări frecvente
Ce cauzează alunițele faciale?
Alunițele faciale sunt cauzate de o creștere excesivă a celulelor pielii, ce poate fi declanșată de factorii genetici sau de expunerea la radiațiile ultraviolete de la soare sau paturile de bronzat. Alunițele pot apărea și în timpul modificărilor hormonale, cum ar fi cele produse la pubertate sau în timpul sarcinii.
Sunt alunițele faciale periculoase?
Majoritatea alunițelor faciale sunt benigne și inofensive, dar unele pot fi monitorizate sau îndepărtate din motive medicale sau estetice. Este important ca orice aluniță facială nou apărută sau cu modificări active observabile, precum creșterea în volum, contur, suprafață sau modificări de culoare, să fie evaluate de către medicul specialist dermatolog, deoarece acestea pot fi un semn de cancer de piele sau al altor afecțiuni medicale.
Cum pot spune dacă o aluniță facială este canceroasă?
Semnele unei alunițe potențial canceroase includ asimetria, marginile neregulate, modificările de culoare și diametrul mai mare decât o radieră de creion. Dacă observați oricare dintre aceste modificări sau aveți îngrijorări cu privire la o aluniță facială, este important să o evaluați clinic și dermatoscopic cu un medic specializat în dermatoscopia/evaluarea alunițelor.
Cum sunt tratate alunițele faciale?
Opțiunile de tratament pentru alunițele faciale depind de cauza și severitatea leziunii. Dacă se constată că o aluniță este canceroasă sau precanceroasă, poate fi necesar să fie îndepărtată chirurgical, cu examen histopatologic pentru un diagnostic corect și evaluarea ulterioară a posibilităților de tratament. În scopuri estetice, alunițele pot fi, de asemenea, îndepărtate de către medicul specialist dermatolog, care poate folosi o varietate de tehnici, inclusiv excizie sau terapiile laser.
Orice aluniță poate fi îndepărtată cu laserul?
Nu. Atunci când leziunile sunt potențial maligne sau maligne, acestea NU pot fi îndepărtate cu laserul ablativ sau alte tehnici de distrugere. Îndepărtarea acestora se poate realiza doar prin excizie chirurgicală completată de examinarea histopatologică pentru corectitudinea diagnosticului și stabilirea conduitei de tratament ulterior, uneori în asociere cu medicul oncolog.
Pot fi prevenite alunițele faciale?
Prevenirea alunițelor faciale implică practicarea unei bune igiene a pielii, folosirea de protecție solară și îmbrăcăminte cu rol de protecție pentru a preveni agresiunea solară intensă , precum și evitarea bronzatului artificial, la solar. Verificările regulate ale pielii pot ajuta, de asemenea, la detectarea precoce a oricăror alunițe noi sau în schimbare.
Dacă aveți îngrijorări legate de alunițele faciale sau de alte afecțiuni ale pielii, este important să consultați medicul specialist dermatolog pentru evaluare și opțiuni de tratament.