Treci la conținutul principal
căutare

Peelingurile chimice

Peelingurile chimice sunt proceduri extrem de valoroase, atât terapeutic, cât și din punct de vedere estetic.

Cui ne adresăm?

Tuturor celor care au nevoie de regenerare cutanată accelerată într-un mod controlat. Peeling-urile chimice sunt recomandate pentru persoanele care doresc să îmbunătățească textura, luminozitatea și uniformitatea pielii. Ele sunt utile și pentru tratarea acneei, a petelor pigmentare, a cicatricilor sau a ridurilor fine. Peelingurile chimice înlătură celulele moarte de la suprafața pielii, astfel încât pielea proaspătă și sănătoasă să poată ieși la suprafață.

De ce să alegeți experții SKINMED®?

Experții SKINMED® au o vastă experiență în tratamentele estetice minim invazive și sunt în permanență în contact cu ultimele informații atât la nivel național, cât și internațional cu privire la tratamentele și tehnologiile nou apărute. Este important ca peelingul chimic să fie efectuat într-o clinică medicală și nu într-un salon de cosmetică, deoarece personalul medical poate adapta compoziția peeling-ului și durata de aplicare nevoilor pe care le aveți, poate observa imediat eventualele reacții adverse și le poate remedia.

Beneficiile peelingurilor chimice în SKINMED®

Echipă medicală cu experiență
Recomandări de terapii combinate
Obținerea unui aspect natural
Adaptarea procedurii la cerințele specifice ale pacientului
Rezultatele dorite, în condiții de siguranță medicală
varietate de peelinguri disponibile
perioadă de vindecare 1-5 zile (peeling superficial)
concediu recuperare de câteva zile (peeling profund)
icon cutiuta - skinmed clinic
tratament de îngrijire postprocedură
icon oglinda - skinmed clinic
piele fermă, aspect natural

Ce prespune peelingul chimic?

Peelingul chimic (numit și derma-peeling sau chemo-exfoliere) presupune aplicarea unor agenți chimici exfolianți care acționează la nivelul diferitelor straturi ale pielii. Exfolierea controlată permite regenerarea țesuturilor, rezultatul fiind o piele mai fină, mai fermă și mai sănătoasă.De asemenea, stimulează producția de colagen, elastină și glicozaminoglicani.

Este important să consultați un medic dermatolog înainte de a încerca un peeling chimic, deoarece unii factori, cum ar fi istoricul medical, tipul de piele și alte afecțiuni medicale pot influența decizia de a face un astfel de tratament. De asemenea, este important să urmați cu strictețe instrucțiunile de îngrijire a pielii după un peeling chimic, pentru a evita reacțiile adverse sau iritațiile pielii.

Tipuri de peelinguri chimice

În funcție de profunzimea la care acționează, peelingurile chimice pot fi împărțite în 3 categorii:

favicon 09 - 23 - skinmed clinic
Superficial:

acționează la nivelul stratului superficial al pielii și stimulează creșterea epidermului prin îndepărtarea stratului cornos. Procedura durează 30 de minute și este recomandată în perioada septembrie- final de aprilie, o data pe lună. Durata de recuperare după peelingul chimic superficial este de 2-3 zile.

favicon 09 - 23 - skinmed clinic
Mediu (dermul papilar):

acționează până la nivelul dermului papilar, determinând o descuamare semnificativă prin inducerea unei inflamații dermice superficiale. O sesiune durează 45 de minute și este indicată repetarea ei o dată la 5 săptămâni.

favicon 09 - 23 - skinmed clinic
Profund (dermul reticular):

exfoliere chimică profundă, ce determină o reacție inflamatorie la nivelul dermului reticular și induce astfel refacerea fibrelor de colagen și elastină.
Procedura durează aproximativ 1h, iar perioada de recuperare este între 2-4 săptămâni. Din cauza potențialelor efecte adverse, atât locale, cât și sistemice, utilizarea peelingului profund este mult redusă, renunțându-se la acesta în favoarea procedurilor laser, cu efect similar și fără riscuri.

REJUVENAREA ȘI REVITALIZAREA CU PRX-T33

Un tip special de peeling recomandat de către experții SKINMED® este PRX-T33, tratamentul peeling neinvaziv, neablativ, nedureros, nefotosensibilizant, extrem de eficient pentru biorevitelizarea pielii, ce nu necesită timp de recuperare. Mai multe informații, în pagina Peeling chimic.  

Medicii EXPERȚI în peeling chimic

În SKINMED®, găsiți medici specialiști cu o vastă experiență, ce operează cu cele mai noi rezultate ale cercetării medicale privitoare la prevenție și tratament, utilizând aparatură medicală și produse de ultimă generație. Vă așteptăm să faceți cunoștință cu medicii noștri pentru un tratament personalizat necesităților dumneavoastră!

Experiența și tehnologia SKINMED®, pentru piele cu aspect impecabil!

Avantaje SKINMED®

Experiență

  • Peste 19000 de pacienți tratați în clinică 
  • Peste 300 pacienți noi în fiecare lună 
  • Peste 20000 tratamente anual 

Acreditări

  • Centru de Expertiză în Diagnosticul și Tratamentul Cancerelor de Piele acreditat FOTOFINDER
  • Centru de expertiză în tratamente laser acreditat ALMA LASER
  • Centru de expertiză în Estetica și Injectologia Medicală acreditat ALLERGAN

Siguranță

  • Tehnologii de top acreditate mondial 

Alte tratamente care v-ar putea interesa

Acid hialuronic

Rejuvenare facială

Terapie antirid

Remodelare corporală

Mezoterapie

Întrebări frecvente

Cum funcționează peelingurile chimice și căror tipuri de piele i se adresează?

Peeling-ul chimic este o procedură de dermatologie estetică folosită pentru a îmbunătăți aspectul pielii atât pe zona feței, cât și zona decolteului și mâinilor. Se aplică pe piele substanțe care produc o injurie controlată cauzând exfolierea unor straturi ale pielii și descuamarea lor. Pielea regenerată este mai fină, cu aspect estetic îmbunătățit.

Când sunt folosite peelingurile chimice?

Sunt folosite în tratamentul: ridurilor și liniilor fine, fotoîmbătrânire, pigmentarea neuniformă a feței (melasmă, efelide), cicatrici postacnee/postvaricelă.

De câte ședințe voi avea nevoie?

De obicei, sunt necesare 4-6 ședințe, la interval de 4 săptămâni, pentru rezultate optime, în timpul consultației inițiale cu medicul dermatolog, acesta va stabili în funcție de problema tratată și severitatea ei protocolul de tratament.

Cum decurge un peeling chimic?

Ședința durează 30 minute. Înainte de aplicarea peelingului, este necesară curățarea și degresarea atentă cu soluții cu alcool sau acetonă. Se aplică peelingul chimic. În funcție de agentul folosit și de rezultatele dorite timpul de expunere variază. Până la neutralizarea peelingului, pacienții pot simți senzația de arsură sau înțepătură ușoară dar acest lucru este normal și nu reprezintă o complicație a procedurii. La sfârșit se aplică o cremă emolientă, cicatrizantă.

Cum se îngrijește pielea după peeling chimic?

După procedură se folosește tratamentul recomandat de medicul dermatolog (o combinație de creme cicatrizante și fotoprotecție).

Cu ce tratamente poate fi combinat peelingul chimic?

Datorită eficacității în activarea proceselor regenerative proprii ale pielii, peelingul chimic este un tratament adjuvant ideal pentru alte tratamente de medicină estetică. Folosit în combinație cu proceduri precum laser CO₂, radiofrecvență microplasmatică, laser hibrid, mezoterapie, fillere, fire, terapie cu plasmă proprie etc., acționează în sinergie, sporind rezultatele tratamentului.
Cea mai recentă abordare a medicinei estetice este combinația de tratamente. Nicio tehnică nu poate aborda complet și rezolva toate problemele unui pacient. Prin urmare, combinația de stimulare chimică, fizică sau mecanică conform unui protocol bine stabilit este adesea cea mai bună cale către o abordare globală, pentru a obține un aspect natural.

Principalele beneficii ale acestei proceduri

  • purifică și oxigenează pielea, lasând-o hidratată și fără impurități;
  • închide porii, îmbunătățind textura pielii și crește grosimea epidermului;
  • se adresează efectelor îmbătrânirii cutanate, diminuând ridurile și adăugând turgescență;
  • uniformizează nuanța tenului, aduce luminozitate și diminuează imperfecțiunile cutanate;
  • luminează și atenuează leziunile pigmentare, cu efect depigmentant;
  • reduce manifestările clinice ale acneei și ameliorează cicatricile