Treci la conținutul principal
căutare

Laserul CO₂ ablativ

Laserele CO₂ sunt considerate de multă vreme standardul de aur al industriei pentru ablație. Cu laserul CO₂ de la Alma Lasers, utilizat în SKINMED®, putem trata în siguranță numeroase probleme cosmetice și medicale ale pielii.

Ce este laserul CO₂ ablativ?

Laserul CO₂ reprezintă un dispozitiv extrem de versatil, cu ajutorul căruia putem trata o multitudine de leziuni benigne cutanate. Laserul CO₂ generează o undă de lumină infraroșie cu o lungime de 10600 nm. Se emit pulsuri de energie înaltă ce îndepărtează țesutul țintă făcând concomitent hemostază, fără să lezeze țesuturile din jur. În acest fel, se obține o vindecare mai rapidă și mai estetică, fără cicatrici reziduale.

Procesele naturale de vindecare ale corpului înlocuiesc apoi pielea deteriorată cu țesut nou și sănătos. Deși există mai multe tipuri de lasere ablative, ce diferă în principal prin lungimea de undă, laserele cu CO₂ se remarcă prin faptul că oferă un raport excepțional între ablație și coagulare (încălzirea țesutului fără a-l evapora).

În SKINMED®, folosim laserul CO₂ ce aparține portofoliului Alma Lasers, unul dintre cei mai importanți furnizori de tehnologii laser.

Beneficiile laserului CO₂ ablativ

Tratează în deplină siguranță ridurile fine faciale, dovedindu-se deosebit de eficient inclusiv pe ridurile din jurul ochilor, frunții sau cele care apar în jurul gurii. În plus, stimulează și producția de colagen, ce poate îmbunătăți sănătatea pielii în timp.
Ajută substanțial repararea pielii deteriorate din cauza expunerii excesive la soare. Expunerea la radiațiile UV poate contribui la semne vizibile de îmbătrânire a pielii, cum ar fi: riduri, elasticitate scăzută, textură aspră și neuniformă a pielii și pete solare. Rejuvenarea cu laserul CO₂ poate reduce semnificativ aspectul tuturor celor de mai sus.
Poate ajuta la îmbunătățirea laxității pielii pleoapelor. Pielea lăsată din zona pleoapelor superioare și inferioare poate provoca ceea ce este cunoscut în mod obișnuit sub numele de „ochi cu glugă”. Laserul CO₂ ajută la strângerea pielii, îmbunătățind gradul de laxitate a acesteia.
Ajută la prevenirea cancerului de piele. Laserul CO₂ poate ajuta la prevenirea sau tratarea cancerelor de piele prin micșorarea și distrugerea țesutului cu sângerare mică sau deteriorare a țesutului înconjurător. Dermatologul poate folosi laserul CO₂ pe keratozele actinice precanceroase sau, în unele cazuri, pentru a trata anumite tipuri de cancer de piele în stadiu incipient.
Rejuvenarea vaginală. Se folosește un laser CO2 special Femilift care emite unda laser sub forma unor pixeli de energie fini. Această energie pixelată aplicată țesuturilor zonei genitale, penetrează și îmbunătățește calitatea mucoasei sau pielii prin stimularea procesului de sinteză de colagen și elastină și prin creșterea vascularizației.
Tratamentul cu laser CO₂ ajută la reducerea aspectului anumitor cicatrici post-acnee prin stimularea producției de colagen, ce ajută la strângerea și netezirea cicatricilor.
Tratează hiperplazia sebacee. Aceasta apare atunci când sebumul este prins într-o glandă uleioasă. Când se întâmplă acest lucru, glanda se măreste și provoacă o mică umflătură pe piele, de obicei pe față. Deși sunt inofensive, unii oameni le îndepărtează din motive cosmetice. Prin câteva ședințe repetate, laserul CO₂ poate elimina eficient aceste denivelări și poate împiedica creșterea lor.
Ajută împotriva negilor ce nu răspund la alte tratamente, de exemplu remediile fără prescripție medicală.

Cum funcționează laserul CO₂?

Laserul CO₂ ablativ emite o undă de lumină infraroșie, puternic absorbită de apă. Aceasta face posibilă îndepărtarea țesuturilor printr-o fotocoagulare foarte precisă și cu rezultate estetice foarte bune.

Această procedură în ambulatoriu durează, în general, între 30 de minute și 2 ore, în funcție de problema abordată și de zona de piele care primește tratament, implicând un disconfort minim.

Nivelul de durere pe care îl experimentați va depinde de profunzimea și amploarea refacerii la suprafață și de propria dumneavoastră toleranță la durere. Veți primi o combinație de anestezic local pentru a preveni durerea și pentru a vă ajuta să vă relaxați.

În ce afecțiuni este util laserul CO₂ ablativ?

În SKINMED®, utilizăm laserul CO₂ pentru tratamente diverse:
Leziuni virale precum:
papiloame, veruci, condiloame
Tumori benigne cutanate: cheratoze seboreice, cheratoze actinice, hemangioame, lentigo solar, hiperplazii de glande sebacee
Îndepărtarea anumitor tipuri de nevi,
mai precis nevii papilomatoși, acele alunițe în relief care pot fi traumatizate (agățate)

Experiența și tehnologia SKINMED®,
pentru cele mai bune rezultate!

Întrebări frecvente

Cum funcționează laserele ablative?

Laserele ablative generează fascicule de lumină coerentă care sunt absorbite de țesutul corpului sub formă de energie.

Energia este furnizată printr-o gamă îngustă de lungimi de undă, iar în zona țintă, energia determină creșterea temperaturii, ceea ce are că rezultat evaporarea sau ablația țesuturilor. Laserele ablative tratează eficient o gamă largă de afecțiuni ale pielii prin îndepărtarea în întregime sau parțială a pielii.

Ce trebuie să știm înainte de începerea tratamentului?

Înainte de începerea tratamentului, pielea dumneavoastră vă fi curățată temeinic și veți primi ochelari speciali pentru a vă proteja ochii de laser.

Ce se întâmplă în timpul tratamentului cu CO₂?

În timpul tratamentului, dermatologul va mișca lent bagheta laser pe zona de piele care este tratată. În final, pe pielea tratată se va aplica un unguent antibacterian și, uneori, pansament antiaderent. Este posibil să aveți nevoie de mai multe ședințe de tratament, în funcție de gravitatea problemei dumneavoastră, dar și de intensitatea laserului utilizat.

Care sunt rezultatele?

Îndepărtarea leziunilor cutanate cu laser CO₂ ablativ se face fără inflamație importantă, cu epitelizare rapidă, fără cicatrici sau leziuni reziduale. De obicei este necesară o singură ședință pentru tratamentul leziunii care se vrea îndepărtată, rareori fiind necesare mai multe ședințe, atunci când discutăm despre leziuni mai profunde.

Este dureros tratamentul cu laser CO₂ ablativ?

Nu, tratamentul nu este dureros. În funcție de dimensiunea și numărul leziunilor pe care dorim să le tratăm, putem folosi fie anestezie topică prin cremă, fie anestezie injectabilă cu xilină.

Leziunile foarte mici pot fi îndepărtate și fără anestezie, pacientul resimțind doar o mică jenă în timpul tratamentului.

Există perioadă de recuperare? Care sunt indicațiile post procedură?

După procedură, rămân niște mici cojițe de vindecare, care, în funcție de zonă și de leziunea ce a fost tratată, cad între 7-14 zile. În perioada aceasta, spălarea zonei este permisă și se folosește o cremă cu antibiotic care să prevină suprainfectarea locală. Ulterior se mai poate aplica și o cremă cicatrizantă. De obicei, este recomandat ca, pentru rezultate estetice cât mai bune, să se evite piscina, sauna, transpirația excesivă, expunerea excesivă la soare.

Există contraindicații pentru tratamentul cu laser CO₂ ablativ?

Terapia ablativă CO₂ este contraindicată în timpul sarcinii, la persoanele cu infecție cutanată activă în zona ce urmează a fi tratată, persoanelor care au tendința de a dezvolta cicatrici keloide sau hipertrofice, celor care au urmat tratament cu Isotretinoin în ultimele 4-6 luni, pacienților cu boli de țesut conjunctiv, pe zone de radiodermită cronică.